ققنوس قدس
مجموعه شعر درباره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی
گردآورندگان: علی داوودی ، کاظم رستمی
ناشر: خط مقدم
چاپ اول :1399
تیراژ : 2500 نسخه
قیمت 200000 ریال
در این کتاب 126 صفحهای که توسط علی داووی و کاظم رستمی گردآوری و از سوی انتشارات خط مقدم منتشر شده است، در قالبهای غزل، مثنوی و رباعی، شعرهایی از شاعرانی چون: محمدرضا طهماسبی، علی داوودی، علیرضا قزوه، مهدی جهاندار و... به چشم میخورد.
کاظم رستمی یکی از گردآورندگان کتاب «ققنوس قدس» میگوید: درست چند ساعت بعد از شهادت حاج قاسم بود که در تماس با دوستان شاعر تصمیم گرفتیم کاری برای ایشان انجام بدهیم. آن روزها هر کسی میخواست کاری انجام بدهد و خشم و حسرت خود در مصیبت از دست دادن حاج قاسم را بروز دهد. ما شاعران آن چه در چنته داشتیم زبان شعر و سخن آهنگین بود. آستین بالا زدیم و «ققنوس قدس» حاصل همراهی و همت دوستان شد.
در بخشی از کتاب «ققنوس قدس» از زبان مهدی جهاندار در رثای شهید سلیمانی میخوانیم:
کربلا قصه امروز من و توست رفیق/ کربلا ماضی و مستقبل خود را برداشت/ حاج قاسم به رفیقان شهیدش پیوست/ گام دوم، قدم اول خود را برداشت
در معرفی ناشر از این کتاب عنوان شده است: «اخلاص حاج قاسم سلیمانی و مویی که برای اعتلای نام وطن در بیش از چهار دهه حضورش در میادین گوناگون نبرد سفید کرده بود، خون اقشار مختلف مردم را به قلیان درآورد. در این بین شاعران بسیاری دست به کار شدند و در مدت کوتاهی، حجم قابل توجهی از اشعار در خصوص سردار سلیمانی سروده شد.
رستمی که خود نیز در عالم شاعری دستی برآتش دارد، میگوید: اغراق نیست اگر بگویم ما علمدار سپاه عاشورائیان آخرالزمان را از دست دادیم و یل سپاهمان از دست رفت. این چیزی نیست که هیچ شاعری بتواند بگوید من از عهده وصفش برآمدم. اما من و دوستان شاعرم سعی خودمان را کردیم و از میان اشعار فراوانی که در خصوص حاج قاسم سراییده شده بود بهترینها گزینش شدند تا در این کتاب گردآوری شوند.
«ققنوس قدس» اگرچه یکی از اولین کتابهای شعر در خصوص سردار بیبدیل جبهههای مقاومت اسلامی حاج قاسم سلیمانی است، اما به نظر میرسد آخرین کتاب نباشد و باز شاهد انتشار کتابهایی از این دست در رثای سردار دلها باشیم. قاسم سلیمانی برآمده از متن مردم بود و تا حقشناسی دوستداران بیشمار حاج قاسم وجود دارد، یاد او پایدار خواهد ماند.
قاسم سلیمانی منم، قاسم سلیمانی تویی تو/ او ما شد و دنیا بداند پیوسته ما در انتشاریم (محمدرضا طهماسبی).»