معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان با اشاره به اجرای طرح «مسطورا» در استان گفت: از دهیاران این استان درخواست میشود نسبت به تبلیغ و بازنشر این طرح مهم اقدام و ورود کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان، حجت الاسلام احسان فرد آقایی شامگاه دوشنبه در نشست با دهیاران استان خوزستان تاکید کرد: مسائل فرهنگی کشور در لایههای مختلف آن اعم از فضای مجازی و حقیقی از موضوعات بسیار پیچیده و مهمی هستند و با توجه به اینکه دهیاران به مسائل اقتصادی، اشتغال، گردشگری، درمانی ورزشی و… توجه میکنند، ضروری است که دهیاران به مسائل فرهنگی هم فکر و رسیدگی کنند.
وی با یادآوری اینکه فرهنگ مهاجم غربی در حال تلاش است تا فرهنگ خود را غالب کند، اضافه کرد: این در حالی است که بر اساس آمار اعلام شده و یک نظرسنجی صورت گرفته در کشور، ۹۸.۵ درصد از مردم کشور «قرآن کریم» را کتاب آسمانی، بدون تحریف و کتاب زندگی دانستهاند که در راستا از متولیان امر در روستاهای خوزستان از جمله دهیاران درخواست میشود نسبت به برگزاری محافل قرآنی اهتمام ویژه ای داشته باشند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان با عنوان اینکه قرآن کریم در لایههای زیرین زندگی مردم وارد شده و این هنر ما است به عنوان متولی امر بتوانیم کاری را انجام دهیم تا مردم با آیات قرآن زندگی کنند، تصریح کرد: در ماه رمضان امسال یک طرح ملی تحت عنوان «مسطورا» از سوی سازمان تبلیغات اسلامی طراحی و تدوین شده است که این طرح همه استانها از جمله خوزستان اجرا میشود.
حجت الاسلام فرد آقایی با بیان اینکه ۵۰ آیه از آیات قرآن کریم برای اجرای طرح «مسطورا» انتخاب شدند، اضافه کرد: امسال به ویژه در ماه رمضان میخواهیم به صورت مکرر روی این آیات کارهای متعدد و مختلفی را از جمله کارهای فرهنگی، اجتماعی و… در جامعه انجام دهیم؛ البته یکسری تولیدهای رسانهای نیز موشن گرافی، ویدئو و… آماده شده است.
وی در ادامه برای اجرای طرح «مسطورا» چهار مرحله را ضروری دانست و گفت: اولین مرحله «ارتباط» است و بر این اساس باید کاری کنیم که این ۵۰ آیه بین مردم تبدیل به گفتمان بشوند، در این مرحله مردم باید با نگاه کردن، شنیدن، خواندن و حفظ آیات بتوانند با آنها ارتباط بگیرند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان با تاکید بر اینکه به اندازهای که روی تلاوت قرآن و محافل آن کار شده کمتر روی تدبر و تأمل در آیات قرآن کار صورت گرفته است، ادامه داد: دومین مرحله «فهم» است که در این مرحله باید با تدبر، تفسیر و ترجمه آیات قرآن کمک کنیم تا مردم بهتر و بیشتر آیات را درک کنند.
حجت الاسلام فرد آقایی، سومین مرحله را «عمل» اعلام و بیان کرد: در این مرحله سعی شده که به فرامین و دستورات قرآنی عمل بشود خواه این دستورات فردی، جمعی، اجتماعی و… باشد.
وی با اعلام اینکه برای اجرای طرح «مسطورا» سطوح مختلفی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: در سطح اول نیز تلاش بر این است که در ماه رمضان امسال، تعداد ۲ میلیون نفر در خوزستان فقط این ۵۰ آیه را ببینند؛ لذا موافقتنامه ای با شهرداری اهواز منعقد میشود تا در ۵۰ نقطه شهر اهواز این ۵۰ آیه در بیلبورد نصب بشوند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان اضافه کرد: در سطح دوم برای ۴۰۰ هزار نفر از مردم خوزستان کار تبیین این ۵۰ آیه انجام میشود؛ به طور مثال کسی که در مساجد و کانونهای متولی امر است، نسبت به تفسیر و تأویل آیهای که قبلاً گفته شده است، اقدام میکند.
وی تصریح کرد: در سطح سوم نیز موضوع حفظ آیه مد نظر است که برآورد شده ۴۰ هزار نفر در استان خوزستان میتوانند این ۵۰ آیه را حفظ کنند؛ البته برای این کار جوایزی نفیسی در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان تاکید کرد: در سطح چهارم سعی شده نظام تعلیم و یادگیری برای این ۵۰ آیه در خوزستان در حلقههای صالحان، گروههای نوجوانان و جوانان اعم از دختر یا پسر راه اندازی بشود.
حجت الاسلام فرد آقایی این ۵۰ آیه سخت نیستند، افزود: آیاتی نظیر «قُلۡ إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُکِی وَمَحۡیَایَ وَمَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَٰلَمِینَ» و «فَمَن یَعۡمَلۡ مِثۡقَالَ ذَرَّةٍ خَیۡرٗا یَرَهُۥ» از جمله این آیات قرآنی برای طرح مسطورا هستند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از حافظان قرآن از مناطق روستایی هستند، در خطاب به دهیاران گفت: از شما درخواست میشود نسبت به بازنشر این ۵۰ آیه مهم اقدام و ورود کنید چرا این کار به نوعی کمک به ارتقای فرهنگی روستا به شمار میرود