EN FA

راز نگین سرخ

1399/04/01 تعداد بازدید: 1795
print
راز نگین سرخ

زندگی‌نامه داستانی سردار شهید مهندس محمود شهبازی

راز نگین سرخ


زندگی‌نامه داستانی سردار شهید مهندس محمود شهبازی
مولف: حمید حسام
ناشر کتاب: انتشارات سوره مهر
قطع: رقعی (۲۱*۱۴)
سال نشر: ۱۳۹۵
شمارگان: ۳۰۰۰
تعداد صفحات: ۳۳۳


«گام‌های حسین همدانی به بیرون پل رسید همان جا ایستاد. مات و متحیر مانده بود. اصلاً نفهمید محمود شهبازی کِی از زیر پل بیرون آمده، داشت نماز شب می‌خواند، کمی دورتر، نزدیک دهنۀ پل و تپۀ مجاهد. همان جا که خمپاره‌های صد و بیست مثل باران می‌بارید. شهبازی نشسته بود وسط آتش، مثل ابراهیم خلیل، با آرامش تمام قنوت می‌بست، خم می‌شد، به سجده می‌رفت و. ..»

این بخشی از کتاب «راز نگین سرخ» است زندگی نامه داستانی سردار شهید مهندس محمود شهبازی فرمانده سپاه همدان و جانشین لشکر ۲۷محمد رسول الله (ص) که تأثیر زیادی در دوران قبل از جنگ تحمیلی در کردستان و مبارزه با گروهک‌های ضدانقلاب و تجزیه‌طلب، و همچنین پس از آغاز آن داشته‌است. نویسنده کتاب حمید حسام است و در شاخه ی مستند نگاری در سال ۱۳۸۶این اثر برگزیده‌ی کشور شناخته شد وپیش از این انتشاراتی چون: فاتحان، صریر، پالیزدار و نشر ۲۷ بعثت، آن را چاپ و منتشر کرده‌اند و سوره مهر شانزدهمین چاپ کتاب را به عهده گرفته است.
سرلشکر شهید حاج حسین همدانی درقسمتی از کتاب که مزین پشت جلد نیز شده‌است، می‌گوید که یک بار محمود شهبازی انگشتری به من هدیه کرد و من خاطره‌ی این انگشتر عقیق را برای حمید حسام تعریف کردم. آقای حسام گفت: سوژه‌ی بسیار خوبی برای نگارش یک داستان است و آن را دست‌مایه‌ی نوشتن رمان «راز نگین سرخ» کرد و محمود شهبازی ستاره «راز نگین سرخ» شد.»

حمید حسام در بخشی از مقدمه ی می نویسد:
«بعد از سال‌های دست نیافتنی و رویایی دفاع مقدس، همواره بر این اندیشه بوده‌ام که کدامین قلم یارای ثبت وانعکاس آن همه نور و صفا و عشق و گمنامی را برمی‌تابد.
نیک خرسندم از اینکه تمام شخصیت های این داستان نه ساخته ذهن و تخیل این قلم، که پرورده اکسیر عرفان و جهادند.
و طرفه اینجاست که به جز یک نفر همه در آن سوی هستی، رحل اقامت گزیده اند.
حوادث این داستان گوشه ای از فراز و نشیب های دفاع مقدس از آغازین روز جنگ تا هنگام آزادی خرمشهر است، لذا همه حوادث واقعی اند، که نقش آفرینانش، سردار شهید لشکر سلحشور انصار الحسین (ع) - استان همدان - و موسسان لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) بوده اند...»
ویژگی این کتاب در این است که علاوه بر معرفی شخصیت برجسته شهید محمود شهبازی، از ابتدای کتاب خواننده را با شهیدانی هم‌چون حاج احمد متوسلیان، شهید محمد ابراهیم همت، شهید حسین قجه‌ای، شهید وزوایی و دیگر شهیدان معرفی شده در این کتاب همراه می‌کند. در کل می توان گفت که اطلاعات موجود در کتاب خاطرات شهید از زبان خانواده و همرزمانش است.
«راز نگین سرخ» با زبانی ساده و به دور از هرگونه پیچیده‌گویی، و با تصویرسازی‌ و فضاسازی‌های خوب نویسنده برای تلطیف فضای خشک جنگ، تبدیل به یکی از بهترین کتاب‌های تاریخ دفاع مقدس شده است، و شمارگان آن تاکنون در طول شانزده چاپ رقمی قابل توجه به خود اختصاص داده است که نشان از اهمیت این کتاب در میان آثار دفاع مقدس دارد.
بخشی از کتاب:
«...کاش یه بارم که شده، لب باز کنی و به من بگی چکاره ای ؟ معلم قرآنی، درس مهندسی می خوانی یا یه بسیجی هستی ؟
مادر در خیالش با محمود حرف می زد. می پرسید: اما جواب نمی شنید. هربار که او را می دید، چشمانش نور می گرفت، لبش به خنده وا می شد: اما گوشه دلش همچنان نگران او بود. فکر بدرقه عذابش می داد. دستپاچه می شد و می زد به حیاط یا زیر سردر حیاط می ایستاد: با قرآن و اسپند. اما این دفعه دل و دماغ دفعات قبل را نداشت.نشست کنار حوض.این پا و آن پا کرد و منتظر محمود ماند. باز طاقت نیاورد.
چشمش به آب پاش پلاستیکی افتاد.بلند شد و دست های لرزانش را دور دسته پلاستیکی آن حلقه کرد و گلدان های قد و نیم قد حیاط را یکی یکی آب داد، اما باز غرق در خیال محمودش بود. ذهن نا آرام او زندگی نوجوانی و جوانی فرزندش را در بستر زمان مرور می کرد...تا شر شر آبی که از دهانه گلدان سرریز شده بود و روی پله ها می ریخت، او را به خود آورد....»
زندگی نامه داستانی «راز نگین سرخ» در شصت وچهار فصل با موضوع داستان های جنگ ایران و عراق تنطیم شده است.

محمود شهبازی در سال ۱۳۳۷ در اصفهان متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذارند و در سال ۱۳۵۶ جهت ادامه تحصیل در رشته مهندسی صنایع به تهران رفت.
وی در دوران مبارزات انقلاب نقش اساسی داشت، در جریان بازگشت امام خمینی (ره) به عضویت کمیته حفاظت درآمد، پس از آن به عضویت سپاه درآمد و ضمن تحصیل در دانشگاه، در دفتر هماهنگی ستاد کل سپاه فعالیت کرد.
با شروع جنگ تحمیلی همراه شهید محسن وزوایی به سرپل ذهاب رفت و تا اواخر بهمن ۵۹ در آنجا حضور داشت، در اسفند سال ۱۳۵۹ به فرماندهی سپاه پاسداران همدان منصوب شد.
در دی ماه ۱۳۶۰ به همراه چند تن از پاسداران سپاه همدان راهی جبهه‌های جنوب شد و از بدو تشکیل تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) در سمت قائم مقام فرماندهی تیپ خدمت کرد.
شهبازی در سمت قائم مقام فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول الله در عملیات فتح‌المبین شرکت کرد. وی سال ۱۳۶۱ در جریان عملیات آزادسازی خرمشهر به شهادت رسید.
قسمتی دیگراز متن کتاب:

«همدانی با اشاره به اسماعیلی فهماند که بیا جلوتر. اسماعیلی کنار شهباز و همدانی ایستاد. خم شد و نشست. اما هرچه پرسیدند جوابی نداد. همدانی هم چیزی نگفت. اما این سکوت برای شهبازی سوال برانگیز بود. منور عراقی که گر گرفت و بالا رفت نور قوی و نور زرد به اطراف پاشید. در پرتو آن، چهره اسماعیلی بهتر نمایان شد. قطرات اشک گونه‌هایش را‌تر کرده بود. حبیب قیافه متعجب فرمانده را که دید. جلوتر آمد و دم گوش شهبازی گفت. دست خودش نیست. از وقتی که بهمن شهید شده انگار روحش تو این دنیا سیر نمی‌کند.

شهبازی نیم‌خیز شد، دست روی شانه اسماعیلی انداخت و آرام گفت: شنیدم اصلاً دلت نمی‌خواهد برگردی شهر. باشد تا هر وقت که مایلی اینجا بمان. منور که
خاموش می‌شد، اسماعیلی با گوشه آستین دانه‌های اشک را گرفت.»

درباره نویسنده:
حمید حسام، نویسنده کتاب در سال ۱۳۴۰ در همدان متولد شد. وی فارغ التحصیل کارشناس ارشد ادبیات فارسی دانشگاه تهران است. وی جوانی خود را در جبهه های نبرد سپری کرد و همین مسئله باعث شد تا دفاع مقدس رویکرد اصلی حمید حسام در نوشتن و خلق آثارش باشد. سردار حمید حسام معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نش ارزشهای دفاع مقدس، در زمینه نویسندگی نیز کارنامه قابل توجهی دارد. چهار کتاب حاصل دوران نویسندگی این مسئول فرهنگی است: در زمینه داستان کوتاه کتاب «دهلیز انتظار»، در بخش خاطره کتاب «غواصها بوی نعنا می دهند»، «دلیل» و در بخش رمان «راز نگین سرخ» مجموع فعالیتهای این نویسنده را تشکیل می دهند.

گفتنی است که بر روی جلد کتاب، تصویری از محمد شهبازی فرمانده سپاه همدان در نبرد «الی بیت المقدس» و آزادسازی خرمشهر در سال ۶۱ طراحی شده است.
رازنگین سرخ زندگی نامه سردار شهید محمود شهبازی اس که توسط حمید حسام به رشته تحریر در آمده و انتشارات سوره مهر آن را به بازار کتاب عرضه کرده است.

نظرات

 نام:
*نظر:
© کلیه حقوق و محتوای این سایت متعلق به اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان می باشد .استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به سایت بلامانع است.
طراحی، پیاده سازی و پشتیبانی توسط اینتک